Föreläsare Kallbadsveckan 2023


Här presenterar vi alla föreläsare under Kallbadsveckan 2023. Du bokar din plats till respektive föreläsning när du köper ditt badpass.
Klicka här för att köpa ditt badpass.

Michael Grönhed, föreläsare

Vilka är fördelarna med att gå emot sina rädslor? Hur hittar du din motivation och kraften vi alla har inom oss? Hur gör man rent praktiskt? Vilken betydelse har andningen i sammanhanget? Hur kan man andas och bada som Wim ”The iceman” Hof? Vilka är fördelarna med kallexponering? Och vilka är fördelarna med bastubad – växelvis kyla/värme? Det kommer du att få svar på under Michaels föreläsning.

Tid: torsdag 26 januari klockan 19.00–20.00.
Plats: Clarion Grand Hotell, Stortorget 8, 252 23 Helsingborg.
Antal platser: 50 stycken, boka plats när du köper ditt badpass.

Länk till hemsida: www.bodymindandbeyond.se

Klicka här för att komma till BodyMindBuilders Facebookgrupp

Staffan Taylor, föreläsare

Staffan Taylor vill att man ska våga följa sina drömmar och menar på att viljan att lyckas behöver vara vara större än rädslan för att misslyckas. Hos Malou efter tio har han uttryckt att vi ska våga kasta hjärtat före och vandra efter, även fast det känns läskigt.

En resa han själv verkligen gjort från en utmanande skoltid till att idag vara en av Sveriges mest bokade unga föreläsare. Staffan är en ständig hejare till att vi ska lyfta varandra vilket han prisats för när han blev finalist i Årets Nätängel 2019 för sitt arbete i att vara en röst mot mobbning och sprida positiva budskap på sina sociala medier.

Möt energiknippet och den flitiga kallbadaren Staffan Taylor i en upplyftande föreläsning där vi fokuserar på pepp, att våga säga ja och att tillsammans är vägen framåt.

Tid: fredag 27 januari klockan 18.00–19.00.
Plats: Aktivitetshuset Tryckeriet, Vasatorpsvägen 1b, 254 57 Helsingborg.
Antal platser: 50 stycken, boka plats när du köper ditt badpass.

Sofia Ståhl, coach & strateg inom livsstil, hälsa och kommunikation

Med värme, humor och igenkänning beskriver Sofia Ståhl fällorna vi lätt hamnar i när vi vill ändra vår livsstil och ta bättre hand om oss själva. Hon upplever att träning idag handlar mer om press, prestation och perfektion än den rörelseglädje och hälsofrämjande aktivitet det borde vara. Det viktiga är inte att du försöker uppnå ett ”perfekt” hälsosamt liv, tränar mest eller äter det som alla andra gör.

– Det viktiga är att du strävar efter att hitta den balans som faktiskt fungerar i ditt vardagspussel, säger Sofia Ståhl.

Utifrån sin stora kunskap som utbildad Certifierad kost- och träningskonsult kombinerat med egna erfarenheter av utmattning och depression, föreläser Sofia Ståhl om att vägen till en sund livsstil inte behöver vara prestationsinriktad och krånglig.

Tid: lördag 28 januari klockan 15.00–16.00.
Plats: Elite Hotel Marina Plaza, Kungstorget 6, 252 24 Helsingborg.
Antal platser: 50 stycken, boka plats när du köper ditt badpass.

Hans ”bastudoktor” Hägglund, läkare och professor

”Bastubad – bra för hälsan?”

Bastun kallades förr den ”fattiges apotek” och det var vanligt att den användes som sjukstuga, det var där förlossningar ägde rum och liksvepning utfördes. Bastubad är ett effektivt sätt att öka kroppstemperaturen, svettas och förbättra blodcirkulationen. Det har länge funnits många myter om bastubadandets effekter. Men vilka är hälsoeffekterna av bastubad med eller utan kallbad?

Genom forskning känner vi idag till flera hälsofördelar av regelbundet bastande, studier visar att risken att dö av hjärt-kärlsjukdom och att utveckla högt blodtryck, lungsjukdom, stroke samt demens minskar vid bastubad.

– Jag ser gärna att bastubad skrivs ut på recept i framtiden, säger Hans Hägglund.

Intresset för bastubadande har ökat de senaste åren, en stund i bastun är avslappnande och kan ge en möjlighet till intressanta samtal, hälsofrämjande egenskaper i en modern värld med hög tillgänglighet, högt tempo och stress.

Under Kallbadsveckan föreläser Hans Hägglund om vilken roll bastubad historiskt har tillskrivits vår hälsa, från antikens Grekland fram till den kunskap vi har idag.

Tid: lördag 28 januari klockan 17.30–18.30.
Plats: Hotell Stadsparken, Bruksgatan 40, 252 24 Helsingborg.
Antal platser: 50 stycken, boka plats när du köper ditt badpass.

Wivi-Anne Nyberg, yogainstruktör

Wivi-Anne Nyberg är yogainstruktör och grundare bakom hälsocentret Helhetsakademin i Helsingborg, samt den internationella yogaskolan Ayur Yoga. Wivi-Anne fann själv passionen i yogan för ungefär 20 år sedan då hon behövde bryta gamla mönster med ohälsosam stress. Genom yoga, effektfulla andningsövningar och kallbad återvann hon hälsan och ett ökat välmående, och nu sprider hon sina lärdomar vidare till andra.

Tid: söndag 29 januari klockan 15.00–16.00.
Plats: Elite Hotel Marina Plaza, Kungstorget 6, 252 24 Helsingborg.
Antal platser: 50 stycken, boka plats när du köper ditt badpass.

Cecilia Alm, yogalärare

Yoga för alla? Eller bara för den som vill bli starkare, smidigare och mer balanserad både fysiskt och mentalt?!

Varje dag upptäcker fler och fler yogan och dess hälsosamma effekter! Men fortfarande är yogan ett laddat ord och lite av en vattendelare och vissa säger att det bara är en fluga men en vågar nog säga att yogan är här för att stanna. Och precis som så mycket annat så följer yogan trenderna och behovet i världen.

Varmt välkommen till denna föreläsning med Cecilia Alm på Raw Yoga. En föreläsning som handlar dels om att slå hål på fördomar om yogan men även om de hälsosamma effekter som den har. Vi pratar bredden på utbudet och hur yogan faktiskt hjälper. Varje dag får vi som arbetar med yogan mail om hur ryggar och höfter mår bättre. Hur stressen släppt taget och hur man känner sig smidigare och mer stolt över att vara sig själv! WOW-effekter!

Vi gör en liten trendspaning och så kikar vi på små enkla rörelser att ta till i vardagen. Vi lämnar föreläsningen med nya perspektiv, nya energidepåer och good vibes!

Tid: måndag 30 januari klockan 18.00–19.00.
Plats: Hotell Stadsparken, Bruksgatan 40, 252 24 Helsingborg.
Antal platser: 50 stycken, boka plats när du köper ditt badpass.