3 februari, 17.30-18.30

Fullbokad: Icewomen

Observera att föreläsningen är fullbokad. 

Icewomen består av Linda Ahlgren och Linda Vagnelind. Genom olika typer av inspirationsuppdrag får de båda Lindorna organisationer och företag att gå utanför sin bekvämlighetszon med is i magen och ökad kreativitet. De är också författare till boken KALLA BAD och har medverkat i bland annat Nyhetsmorgon där de talat om kallbadandets positiva hälsoeffekter. 

”- Jag känner mig modig, stark och helt oövervinnlig!” Se klippet där Icewomen kallbadar med Tilde de Paula Eby i Nyhetsmorgon. 

Linda Ahlgren är entreprenör inom träning och hälsa. Hon driver träningsstudion Pilates Complete tillsammans med en kollega och jobbar engagerat med att lyfta fram modern pilatesträning i Sverige. Kroppens fantastiska kapacitet till förändring inspirerar henne mycket. Genom varierade hälsoprojekt och träningsuppdrag sprider hon sin övertygelse om att man alltid har ett val, och delar med sig av sitt livsmotto” Vad är det värsta som kan hända” till människor som vill leva fullt ut. Som tränare och föreläsare inom pilates, garuda och yoga hjälper hon både företag och privatpersoner att utvecklas mer glädjefyllt och hälsosamt.

Linda Vagnelind är konstnär och inspiratör. Hennes konst är representerad runt om i världen, både i officiella och privata samlingar. Hennes signum är stora målningar där hon tolkar människor och deras historier. Hon målar skulpturellt med tjock färg och breda penslar, någonstans i gränslandet mellan 2D och 3D. Hon inspirerar olika team till ökad motivation genom kreativa workshops och hon jobbar ofta i större sammanhang som projektledare inom inredning och konst. Hon är ständigt på jakt efter utmaningar och möter alla uppdrag med stor entusiasm. Vagnelind är verksam i egen studio med anslutande galleri.

Om föreläsningen

På den här föreläsningen berättar Linda och Linda allt du behöver veta om kalla utomhusbad. Vilka hälsofördelar som följer, varför det är en quixfix som verkligen fungerar och hur du kan förbereda dig på bästa sätt om du vill börja kallbada. Du får prova andningsövningar som du kan använda innan ett kallt dopp och ges enkla tips som gör dina kallbad än mer njutbara.

Om boken KALLA BAD

Du behöver inte vara naturmänniska, träningsentusiast eller hälsofanatiker för att börja bada kallt. Allt du behöver är en gnutta nyfikenhet och en vilja att uppleva något annorlunda och starkt. Njut av kicken efter ett kallt bad och läs om alla de positiva effekter kalla bad har på både kroppen och humöret. Bada på landet eller i stan, alla kalla bad har sin tjusning. Ett salt bad i havet har en uppiggande inverkan och ett bad i en stilla sjö verkar lugnande, ett dopp i en djup och klar tjärn ger extra närhet till naturen och ett isande vinterbad ger ny energi.

Men vad behöver man? Får man doppa huvudet? Och hur blir man snabbast varm igen efter ett kallt bad? Det och många andra frågor får du svar på i den här inspirerande boken, full av starka och vackra bilder i nyskapande form. En annorlunda hälsobok för dig som vill uppleva något alldeles extra.