Frågor och svar
Frågor och svar
När är Kallbadsveckan 2024?
keyboard_arrow_down31 januari—5 februari 2024.
Vad ingår i ett badpass?
keyboard_arrow_downI våra olika badpass ingår alla aktiviteter och programpunkter för den eller de dagar som du har köpt ditt badpass för. Klicka här för att läsa mer om våra badpass
För att delta i vissa av aktiviteterna behöver du förboka plats och till några av är det bara att droppa-in. I programmet framgår det vilka aktiviteter du behöver förboka din plats till. Vänta inte med att boka in dig på aktiviteter, det kan snabbt bli fullbokat.
Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag till att köpa ett badpass?
keyboard_arrow_downJa, det kan du. Men inte online. Besök Kallis eller Pålsjöbaden för att betala med ditt friskvårdsbidrag.
Vad innebär nybörjarbad?
keyboard_arrow_downEn bastuvärd tar med dig runt på kallbadhuset och följer dig genom hela processen av det vi kallar SPA på Helsingborgsvis. Du blir informerad om vad man ska tänka på i bastun, hur man använder saltskrubben och hur man bör andas när man är i vattnet. Du får en miniföreläsning om hälsoeffekterna med kallbad och får även prova på en kort aufguss.
Vad innebär aufguss?
keyboard_arrow_downAufguss är en 10 minuter lång mindfulness i bastun. Eteriska oljor hälls över bastuns heta stenar, doften och värmen fläktas sedan mjukt ner på dig. Vi startar alltid aufguss i den ena bastun, för att sedan gå över till den andra.
Vad innebär bastuchill och bastuextrem?
keyboard_arrow_downBastuchill och bastuextrem är en avkopplande aufguss-upplevelse med det lilla extra. I båda aktiviteterna ingår aufguss, en saltskrubb, juice och färsk frukt.
Vad innebär evenemanget i Ramlösa brunnspark?
keyboard_arrow_downFölj med på en guidad busstur ut till Ramlösa brunnspark och ta del av den tidsepok, då Brunnshotellet var en välkänd kurort och där man drack det hälsofrämjande vattnet från järnkällan och började bada kallt. Här får du möta karaktärer från kurortens storhetstid som berättar mer om denna plats och dess helande brunnshistoria.
Vad innebär evenemanget på Fredriksdals museer och trädgårdar?
keyboard_arrow_downVad innebär evenemanget på Lakritsfabriken?
keyboard_arrow_downEn föreläsning med guidning genom hela lakritsens historia och om hur du använder lakrits i vardagen inom matlagning, bakning och skönhet, samt hur du kan använda lakrits för att kurera dig vid sjukdom. Föreläsningen varar i cirka 30 minuter.
Aktiviteten jag vill gå på är fullbokad på damsidan/herrsidan men det är lediga platser på andra sidan. Kan jag boka på andra sidan?
keyboard_arrow_downTänk på att du som kvinna bara får boka pass på damsidan och du som man bara får boka pass på herrsidan. Skulle du boka på fel sida kommer du tappa din plats på aktiviteten. Med undantag för familjebad.
Vem kan jag kontakta vid frågor?
keyboard_arrow_downMejla till kallbadsveckan@helsingborg.se eller ring till kontaktcenter, telefonnummer 042-10 50 00
Är badpasset personligt?
keyboard_arrow_downJa, badpasset är personligt och kan inte överlåtas till någon annan person. Du som köper Stora badpasset VIP ska även kunna visa upp giltigt hel- eller halvårskort när du köper ditt badpass.
Var hämtar jag mitt badpass när jag köpt det?
keyboard_arrow_downDu hämtar ut ditt förköpta badpass från och med första advent under våra ordinarie öppettider på Kallis eller Pålsjöbaden.
Kan jag köpa ett badpass för mitt friskvårdsbidrag?
keyboard_arrow_downJa det kan du, men bara när du köper ditt badpass i kassan på Kallis eller Pålsjöbaden.
Jag vill köpa ett badpass till någon annan än mig själv och ge bort, till exempel som julklapp – hur gör jag?
keyboard_arrow_downFyll i grunduppgifterna när du gör bokningen och be personen som ska nyttja badpasset att höra av sig snarast till mia.jansson@helsingborg.se för att kunna boka in sig på de aktiviteter personen vill delta i.
Återbetalas kostnaden för badpass vid dåligt väder?
keyboard_arrow_downNej, eftersom det är möjligt i kallbada i alla väder och badhusen hålls öppna.
Jag har köpt ett badpass men vill ändra något i min bokning – hur gör jag?
keyboard_arrow_downMejla mia.jansson@helsingborg.se så får du hjälp med att ändra din bokning.
Badar män och kvinnor tillsammans?
keyboard_arrow_downPå alla tre kallbadhus finns separata bad för män och kvinnor. I programmet finns tidpunkter för gemensam bastu, övriga tider är det separata bad. Under den gemensamma bastun krävs att ni kommer som ett sällskap. Är du ensam hänvisas du till övriga tider.
Vad är bra att tänka på innan ett kallbad?
keyboard_arrow_downUndvik kallbad och bastu vid sjukdomskänsla, om du har akut migrän eller haft en hjärtinfarkt. Rådgör med läkare om du har en hjärtsjukdom, högt blodtryck eller överaktiv sköldkörtel. Är du äldre och har lågt blodtryck ska du vara försiktig vid kylning av kroppen.
Vilka trivselregler gäller?
keyboard_arrow_downPå alla badhus är dusch innan bastubad obligatoriskt. Du bastar utan badkläder och använder en handduk att sitta på. Alkohol är förbjudet på såväl Kallis som Pålsjöbaden, men frihet under ansvar gäller på Råå kallbadhus. Badskor är att rekommendera. Fotografering bland andra gäster är inte tillåtet.
Var kan jag förvara värdesaker under mitt besök?
keyboard_arrow_downKallis, Pålsjöbaden och Rååbadarna har skåp för värdesaker. Ta med ett hänglås.
Finns det en åldersgräns på Kallbadsveckan?
keyboard_arrow_downAlla är välkomna till Kallbadsveckan. Barn upp till 16 år är välkomna i sällskap av vuxen och barn upp till 13 år går in gratis på evenemanget.
Jag är på besök i Helsingborg under Kallbadsveckan - var hittar jag tips på boende och fler saker att göra?
keyboard_arrow_downUnna dig lite extra skön tid i Helsingborg för att smälta intrycken från de salta doppen under Kallbadsveckan. Oavsett om du är besökare eller invånare i Helsingborg så finns det massor att njuta av i kombination av Kallbadsveckan. På visithelsingborg.com har vi samlat allt det fantastiska som staden har att erbjuda. Sidan fungerar som en personlig guide, en vän som tipsar dig om vilka restauranger du ska besöka eller vilket hotell som passar just dig.